Amsterdamse Parkenroute

Op aangeven van Bertie had ik in november vorig jaar al een fietsroute van ongeveer 35 km gemaakt die door de volgende 9 Amsterdamse parken zou gaan:
Westerpark, Sloterpark, Rembrandtpark, Vondelpark, Beatrixpark, Park Frankendael, Flevopark, Oosterpark en Wertheimpark
De route kon vorig jaar niet doorgaan en we hebben de route nu op zondag 27 februari 2022 gereden. 

Om 10:30 verzamelde Angelika, Bertie, Daan, Dorien, Hans en Job zich bij PontNeuf en kon de rit van ongeveer 38 km beginnen. 
Frans kon helaas niet meefietsen maar we hebben hem wel ontmoet bij de eerste koffiestop en aan het eind in restaurant Ot en Sien. 

Ik navigeerde de groep door een zonnig Amsterdam. De parken waren behoorlijk druk op een zonnige zondagmiddag natuurlijk maar we konden redelijk doorfietsen. Alleen in het Vondelpark was het oppassen geblazen.

Eerst door het Westerpark en daarna de eerste koffiestop bij het Sloterplas (park) in restaurant Oeverzicht. We werden daar opgewacht door door Frans die 30 minuten eerder in de Canta gearriveerd was. We waren nog 10 minuten te vroeg omdat de tent pas om 12 uur open gaat.
Daarna kwam het Rembrandtpark in de route maar door de vele afsluitingen door bruggen onderhoud werd dit een langere zig-zag route....

In het Vondelpark was het weer gezellig druk zoals gebruikelijk maar we hebben ons daar behendig doorheen gemanoeuvreerd!

Na het (winderige) Beatrixpark volgde een lang parkloos traject naar Park Frankendael.

De stop bij Melkelbach

Daar hebben we de 2e stop gehouden in het prachtige restaurant Merkelbach.Ik had mijn fietssleuteltjes verloren maar gelukkig had een vriendelijk iemand ze bij de kassa ingeleverd zodat we de rit konden vervolgen naar  het Flevopark, Oosterpark en (langs) het Wertheimpark.

De tocht werd met een maaltijd beëindigd in restaurant "Ot en Zien".

Hans.   

This article was updated on maart 21, 2022